Ünnepi fánkok Nassolda receptje alapján
„Itt van a farsang/készül a fánk./Hatalmas móka/vár itt ma ránk.” (Mentovics Éva). Mikor is lenne a legaktuálisabb ez a versike meg a fánk, vagy a „pánkó” –ahogy felénk hívják- készítése, ha nem most, a farsang idején? Nem is kell hozzá más, mint jókedv, hozzávalók és egy jó recept. A finom ízű, meleg, mutatós fánkok Nassolda receptje szerint elkészítve nemcsak a készítőjét, hanem a fogyasztóit is örömmel, a farsangi hangulat varázsával töltik meg.
Választhatunk többféle recept közül az oldalon, ezért érdemes olyan mellett dönteni, amelyik úgymond megszólít bennünket, hiszen azt jókedvvel, örömmel készítjük és ezt az érzést majd „átadjuk” a finomságoknak is, ettől lesz mindegyik darab annyira kiváló ízű és különleges. Megtaláljuk itt a hagyományos farsangi fánk receptjét, de a bögrés, nutellás vagy képviselőfánk elkészítési módját is. Én a hagyományos fánkot fogom elkészíteni, hiszen szeretném felidézni azokat az ízeket, amelyekkel nagymamám fánkjai ajándékoztak meg annak idején. Az aranysárgára sült fánkok Nassolda receptje alapján elkészítve nemcsak engem, hanem a családomat is elvihetik a régi idők csodálatos, hagyományőrző világába.