Bármilyen marcipán figura elkészíthető
Már nagyon régóta kedvelt a torta és egyéb sütemények díszítésénél a fondan. Ez legnagyobb mennyiségben cukorból és zselatinból gyúrt massza, amellyel nagyon jól lehet dolgozni. Ettől sokkal ízletesebb és kevesebb cukrot tartalmaz a marcipán. Valójában ez utóbbi egy nagyon régóta használt anyag, igaz árban drágább, mint a cukorból készült párja, hiszen jócskán van benne őrölt mandula. Ma is készíthető házilag a marcipán, nem egy receptet találhatunk erre vonatkozóan, de nagyon sok boltban készen is megvásárolható. A leggyakoribb a natúr színű, de cukrász webshopunk oldalain különféle színű marcipán is kapható. Ezek segítségével igazán változatos figurákat és egyéb tortadíszeket készíthetünk. Gyakran a muffinokat is ékesítik marcipán díszekkel. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a muffin teteje ne a tészta, hanem valamilyen motívum legyen, akkor gyárthatjuk a különféle virág, arc, fagyi állatok, számok és sok-sok egyéb motívumot. Itt tényleg csak az a kérdés, hogy mennyi időt szánunk erre.